• Ondersteuning nieuwe culturele activiteiten
    Heb je plannen om een uitvoering, optreden, workshop o.i.d. in De Glasbak te organiseren, maar loop je vast met de organisatie hiervan? Neem contact met ons op, wellicht dat wij je een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Suburbia in de Buurt zoekt spelers voor Almere mijn Thuis

We zijn op zoek naar jou! Suburbia in de Buurt verzamelt momenteel verhalen van mensen die in Almere wonen. Maar dat niet alleen, we zijn nu ook op zoek naar mensen die willen meespelen in de voorstelling die aan de hand van deze verhalen wordt gemaakt. Samen met theatermakers Marijke Hessels en Linda Bosch wordt er vanaf eind maart gewerkt aan de voorstelling Almere mijn Thuis die in juni en september wordt gespeeld. Almere mijn Thuis is het eerste deel van een drieluik, waar we de komende drie jaar aan werken.

De basis van de voorstelling ligt in de verhalen van Almeerders die Suburbia in de Buurt verzamelt.
De stad is voor ons allemaal een thuis geworden en we willen de verhalen van Almeerders horen en ze op allerlei manieren delen met elkaar [opschrijven, doorvertellen, een voorstelling maken] en zo vastleggen voor de toekomst. Dit jaar gaan we op zoek naar verhalen die gaan over de vragen: ‘Wat betekent voor jou ‘thuis’?’ en ‘Hoe werd Almere jouw thuis?’. Wij willen 100 verhalen verzamelen van mensen die uit verschillende delen van het land, of de wereld kwamen, en die op verschillende momenten in verschillende wijken van Almere zijn komen wonen.

Meespelen in de voorstelling?
Nu zoeken we ook Almeerders die willen meespelen. Vanaf eind maart wordt er samen met de twee theatermakers gewerkt aan de voorstelling. In juni maken we een tournee langs de verschillende stadsdelen, en in september spelen we nog een keer in het KAF. Lijkt het je leuk en ben je niet in Almere geboren; kijk dan voor meer informatie op www.suburbiaindebuurt.nl en meld je aan!
Dan nemen we contact met je op en nodigen we je uit voor een bijeenkomst op 15 maart waar we meer vertellen en de groep spelers gaan samenstellen. Wil je niet spelen, maar heb je wel een verhaal, kijk dan ook op onze website.