• Ondersteuning nieuwe culturele activiteiten
    Heb je plannen om een uitvoering, optreden, workshop o.i.d. in De Glasbak te organiseren, maar loop je vast met de organisatie hiervan? Neem contact met ons op, wellicht dat wij je een duwtje in de goede richting kunnen geven.

De Glasbak – Theater & Cultureel Centrum| Stagiair(e) Programma & Productie | 32-36 uur | CMV derdejaars| Start: April 2014 (in overleg ook eerder/later)

De Glasbak - Theater en Cultureel Centrum is een theater en ontmoetingsplaats voor amateur podiumkunstenaars, (semi) professionals, verenigingen en organisaties die allemaal raakvlakken hebben met de culturele sector. De Glasbak stimuleert podiumkunstenaars om cultureel te gaan ondernemen en ondersteunt daar waar nodig is. Een plek waar nieuwe culturele samensmeltingen ontstaan en waar diverse doelgroepen worden uitgedaagd om te participeren in de culturele sector.

In de Glasbak houd jij je bezig met het optimaliseren van deze ontmoetingsplaats en de productie van culturele activiteiten. Als stagiaire organiseer en programmeer jij (nieuwe) activiteiten of projecten. Dit bestaat uit het onderhouden van een cultureel netwerk, op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingspartners, PR & marketing en administratieve werkzaamheden.
Je houdt je bezig met de dagelijkse werkzaamheden en daarnaast leid jij het project Cultureel Ondernemen!

Cultureel Ondernemen
Als stagiaire ondersteun en leid je het project Cultureel Ondernemen. Cultureel Ondernemen is een platform voor amateur podium kunstenaars, (semi) professionals, (non profit) organisaties, verenigingen en natuurlijk voor mensen met een ambitie voor cultuur. Een platform waar ruimte is voor ontmoeten, netwerken, verbinden, leren en het delen van ervaringen. Een plek met inspiratie van en voor een ander, waar creativiteit, kunst, cultuur en ondernemen centraal staat.
Cultureel Ondernemen biedt workshops, voorlichtingen en presentaties binnen diverse thema’s die raakvlakken hebben met Cultuur en Ondernemen. Een terugkerend programma 6 keer per jaar, met elke editie een nieuw thema.

Met Cultureel Ondernemen krijg jij de kans om een project zelf aan te sturen. Je kunt hierin jouw creatieve ideeën kwijt en staat vrij in het meedenken over de invulling van het programma. Met Cultureel Ondernemen ga je op zoek naar samenwerkingspartners, onderhoud jij contacten en leg jij nieuwe contacten. Je bewaakt binnen het project de missie, visie en doel van Cultureel Ondernemen en kijkt met een kritische blik naar de kwaliteiten hiervan. Daarnaast zal jij je bezig houden met de promotie, beheren van een begroting en bekijk je de mogelijkheden van Fondsenwerving.

Korte toelichting: Functie omschrijving

  • Algemene organisatie, dagelijkse werkzaamheden: verhuur zalen, contracten opstellen, correspondentie
  • Programmeren & organiseren van diverse projecten
  • Netwerken, onderhouden van bestaande contacten & het aanleggen van nieuwe contacten
  • PR & Marketing & up to date houden van Social Media 
  • Fondsenwerving , onderzoek, aanvragen en afhandelen
  • Initiëren van terugkerende evenementen
  • 10-12 uur per week: Ondersteunen van het project Cultureel Ondernemen

Contact
Voel jij je aangesproken voor deze functie en denk jij geschikt te zijn voor deze uitdaging/stageplaats?! Mail dan jouw motivatiebrief en C.V. naar glasbak@deschoor.nl t.a.v. Erwin Budding. Meer info? Bel naar 036 5464895.